Ραμί info.gr. Τα πάντα για το Ραμί και τις παραλλαγές του
ΑΡΧΙΚΗ | ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΙ | ΡΑΜΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ | ΡΑΜΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραμί info.gr

Γενικά για το Ραμί

Ραμί Ιστορία

ΠΙΣΩ

Το Ραμί στο Μπαράκι του Μάριου

...ούτε ραμί και πάστρα

Παίξτε ραμί και τις παραλλαγές του στο ίντερνετ

Ραμί ιστορία

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ

Μια μικρή εισαγωγή για την ιστορία του Ραμί

Το Ραμί ανήκει σε μια οικογένεια παιχνιδιών της τράπουλας που μοιάζουν μεταξύ τους στη βασική δομή. Όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν στόχο τον συνδυασμό των φύλλων και ταυτόχρονα το ξεφόρτωμα των άχρηστων. Ταυτόχρονα όλα τα παιχνίδια αυτής της ομάδας του Ραμί έχουν κάποιο σύστημα βαθμολόγησης που σε όλες τις παραλλαγές είναι σχεδόν ίδιο. Η καταγωγή αυτής της ομάδας των παιχνιδιών της τράπουλας χάνετε στα βάθη των αιώνων, αν και πολλού ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει τους εφευρέτες της κάθε παραλλαγής ανά το κόσμο.

Το Ραμί αναδύεται από την ιστορία

Στους πολύ άμεσους προγόνους του Ραμί ανήκει σαφώς το πολύ δημοφιλές κινέζινο παιχνίδι τράπουλας Mahjong. Μετά το 18ο αιώνα που αυτό το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο δυτικό κόσμο, πολλές παραλλαγές άρχισαν να δημιουργούνται σε διάφορα μέρη, ειδικά στην Αμερικάνικη ήπειρο. Τότε έχουμε και την πρώτη εμφάνιση του Κουμ Καν. Μπορούμε να βρούμε τα αίτια της εξάπλωσης του Ραμί και στους κινέζους μετανάστες αλλά και στους Βρετανούς και Πορτογάλους έμπορους και ναυτικούς που είχαν συχνές επαφές με την Κίνα.

Ραμί και οι παραλλαγές του σε όλο το κόσμο

Η πρώτη πολύ δημοφιλής παραλλαγή του Ραμί είναι σαφώς το ισπανικό "Conquian". Κουν Καν για τους πρώτους αμερικάνους, είναι το δικό μας Κουμ. Η ομοιότητα του με το τζίν Ραμί έχει κάνει πολλούς ερευνητές να θεωρούν ότι ίσως είναι πρόγονος όλων των παραλλαγών του Ραμί και μάλιστα με αυτόνομη αμερικάνικη καταγωγή από τους ισπανόφωνους πληθυσμούς.

Η σύγχρονη πιο δημοφιλής παραλλαγή και αυτό που θα ονομάζαμε Ραμί είναι το Gin Rummy όπου είναι ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Νέα Υόρκη. Πολλοί εξηγούν την μεγάλη δημοτικότητα και εξάπλωση του Ραμί σαν ένα παιχνίδι που παίζονταν εύκολα σε κάθε σπίτι χωρίς ιδιαίτερες προυποθέσεις στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Αμερική. Επίσης είναι γνωστό ότι για μεγάλο διάστημα το Ραμί είχε γίνει η αγαπημένη απασχόληση πολλών γνωστών ηθοποιών του Χόλιγουντ αλλά και πολλών ηλικιωμένων κυριών που είχαν βρει μια ευχάριστη ενασχόληση για τα ράθυμα απογεύματα.

Σήμερα το Ραμί ή καποιες παραλλαγές του είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σχεδόν σε κάθε μέρος του κόσμου και το παιχνίδι αναμένεται να αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα χάρη στις εφαρμογές που έχουν κάνει δυνατό το παιχνίδι μέσω ίντερνετ. Αυτό από μόνο του δίνει στο Ραμί πολύ μεγάλες προοπτικές.

Στην Ελλάδα το Ραμί είναι γνωστό από τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά δεν απόκτησε ποτέ μεγάλη δημοτικότητα, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της τράπουλας της οικογένειας του Ραμί που έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά στους έλληνες με αποτέλεσμα μερικά να θεωρούνται εντελώς ελληνικές παραλλαγές, όπως ο θανάσης, η μπιρίμπα, το πινάκλ και το κουμ καν.

ΡΑΜΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΡΧΙΚΗ | ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΙ | ΡΑΜΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ | ΡΑΜΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιχνίδια ραμί και μπιρίμπα

Το www.rummmyinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο ραμί και τις παραλλαγές του. Τα πάντα για το ραμί.

INTERNETINFO © RUMMYINFO.GR